Audio Books

Κάθε νεράιδα και δουλειά

Συγγραφέας: Λότη Πέτροβιτς Aνδρουτσοπούλου
Εκδόσεις: Πατάκη
Αφήγηση: ‘Ελενα Δημητράκη
Μουσική: Jam2studio
Ηχητικά εφέ: freeSFX, Jam2studio
Εικονογράφηση εξώφυλλου: Δήμητρα Ψυχογιού
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 34λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Κάθε νεράιδα έχει τη δική της τη δουλειά – το έχεις ακούσει αυτό ποτέ; Ανάμεσά τους είναι η Ονειρένια, η Συννεφένια, η Αστερένια, η Αχτιδένια κι η Μελένια.

Ποια είναι η δουλειά της καθεμιάς και τα παράξενα που έγιναν μια μέρα στη νεραϊδένια τους ζωή θα τα ακούσεις σε τούτο το βιβλίο.

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα

Συγγραφέας: Eλένη Δικαίου
Εκδόσεις: Πατάκη
Αφήγηση: ‘Ελενα Δημητράκη
Μουσική: Jam2studio
Ηχητικά εφέ: freeSFX, Jam2studio
Εικονογράφηση εξώφυλλου: Λουίζα Καραγεωργίου
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 34λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Ο πόλεμος στην Τροία έχει τελειώσει κι ο πολυμήχανος Οδυσσέας ξεκινάει μαζί με τους άλλους Αχαιούς βασιλιάδες να γυρίσει κι αυτός στην Ιθάκη, την πατρίδα του. Όμως οι άνεμοι που φυσάνε στα πέλαγα και ο θυμός ενός θεού θα τον αναγκάσουν να περιπλανιέται για δέκα ολόκληρα χρόνια σε άγνωστες θάλασσες. Ανθρωποφάγοι και τέρατα θα μπουν εμπόδιο στο δρόμο του. Αλλά εκείνος ούτε στιγμή δε θα ξεχάσει τους δικούς του και την αγαπημένη του Ιθάκη. Κι ούτε θα πάψει να αγωνίζεται, μέχρι να καταφέρει να γυρίσει πάλι πίσω. Μια πρόσκληση για ένα μεγάλο και γεμάτο περιπέτειες ταξίδι μαζί με τον Οδυσσέα, που περιγράφει στην Οδύσσεια ο Όμηρος.

Ο συγγραφέας του Τριγωνοψαρούλη, Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Απόσπασμα από συνέντευξη του Βαγγέλη Ηλιόπουλου στο Paidorama

Ποιος είναι ο ήρωας από τα βιβλία σας που αγαπάτε περισσότερο;
Πρώτος και καλύτερος ο Τριγωνοψαρούλης που μαζί έχουμε περάσει πάνω από δέκα χρόνια δημιουργικής παρέας.

Ακολουθεί ο Βιβλιοπόντικας ο οποίος μου έχει αφηγηθεί κι αυτός πολλές περιπέτειές του. Γενικά πρέπει να παραδεχτώ ότι δένομαι πολύ με τους ήρωές μου και δεν μπορώ να τους εγκαταλείψω στο ένα βιβλίο. Θέλω να γράφω και συνέχειες… τα ίδια τα παιδιά μου το ζητούν.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει ένας γονιός, για να αγαπήσει το παιδί του τα βιβλία;
1. Να τα αγαπάει και ο ίδιος, δηλαδή να είναι αναγνώστης
2. Να πηγαίνουν μαζί σε βιβλιοπωλεία και εκδηλώσεις
3. Να διαλέγουν τα καλύτερα βιβλία και να τα απολαμβάνουν ΜΑΖΙ.

Από πόσο νωρίς πρέπει να φέρνουμε σε επαφή τα παιδιά με τα βιβλία και με ποιόν τρόπο;
Μόλις έρθει το μωρό από το Μαιευτήριο στο σπίτι, στην κούνια του μαζί με τα πρώτα πάνινα παιχνίδια πρέπει να βρίσκει και τα πρώτα πάνινα βιβλία. Από μωρό θα συνειδητοποιήσει ότι το βιβλίο όπως και το παιχνίδι χαρίζει απόλαυση.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κριτήρια για να διαλέξουμε για τα παιδιά μας βιβλία;
1. Να έχουν κάτι να πουν στα παιδιά
2. Να έχουν αισθητική αξία
3. Να τους χαρίζουν λογοτεχνική απόλαυση

Η «Εύα» υποψήφιο μυθιστόρημα για το 9ο Prix du Livre Européen 2015

H «Εύα», το τελευταίο μυθιστόρημα της Έρσης Σωτηροπούλου (Εκδόσεις Πατάκη) και ήδη βραβευμένο με το Βραβείο Ιδρύματος Κώστα & Ελένης Ουράνη Ακαδημίας Αθηνών το 2011, ανήκει πλέον και στη λίστα των τεσσάρων επικρατέστερων υποψηφίων για το 9ο Prix du Livre Européen.
Το βραβείο, που θα απονεμηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 8 Δεκεμβρίου του 2015, επιβραβεύει το έργο που εκφράζει το θετικό όραμα για την Ευρώπη και που έχει ως στόχο να προωθήσει τις αξίες της.
Για εμάς είναι ένα ξεχωριστό μυθιστόρημα, που έχει αφηγηθεί μοναδικά η Εύα Κεχαγιά και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.

web5
Εύα
12072723_10154229002713852_1411901537385748246_n

Με κύμινο και αγάπη

Συγγραφέας: Λένα Μερίκα
Εκδόσεις: Κέδρος
Αφήγηση: Πηνελόπη Σκαλκώτου, Δημοσθένης Χαλκιόπουλος
Μουσική: Jam2studio
Ηχητικά εφέ: freeSFX, Jam2studio
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 2ώρες 19λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Όταν ο Άλκης που σπουδάζει στην Αγγλία θα φτάσει για τις διακοπές του στην Αθήνα, η οικογένεια της μικρής αφηγήτριας Ντόρας θα ανακαλύψει με αποτροπιασμό ότι η φίλη του Νικέτ είναι Τουρκάλα. Από τη στιγμή που γίνεται η αποκάλυψη, η συμπεριφορά όλων αλλάζει. Οι γονείς αρχίζουν να είναι τυπικά ευγενικοί προσπαθώντας να κρύψουν τις επιφυλάξεις τους, η Ντόρα δεν αποκλείει να είναι η Νικέτ πράκτορας των Γκρίζων Λύκων και η γιαγιά που είναι Σμυρνιά γίνεται «Τούρκος». Η μόνη που παραμένει ψύχραιμη είναι η δεκαεπτάχρονη Ντέπη, η οποία από την Νικέτ θα δει μόνον καλό καθώς θα γνωρίσει από αυτήν «τον άντρα της ζωής της». Και η εβδομάδα περνά γρήγορα καθώς η Νικέτ κερδίζει τη συμπάθεια όλων με τα μοναδικά της ντολμαδάκια μαγειρεμένα με μπόλικο κύμινο και πολλή αγάπη.
Βραβείο ΙΠΕΚΤΣΙ 2000-2001 – Έπαινος Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Ο νοικοκυρός

Συγγραφέας: Λένα Μερίκα
Εκδόσεις: Κέδρος
Αφήγηση: Πηνελόπη Σκαλκώτου, Δημοσθένης Χαλκιόπουλος
Μουσική: Jam2studio
Ηχητικά εφέ: freeSFX, Jam2studio
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 1ώρες 29λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Τι μπορεί να κάνει ένας σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών που ξαφνικά χάνει τη δουλειά του;
Μα… να γίνει νοικοκυρός!
Μπορεί ένας άντρας να τα καταφέρει με τις δουλειές του σπιτιού; Πώς άραγε νιώθει που η γυναίκα του εργάζεται, ενώ εκείνος όχι; Και πώς θα αντιμετωπίσει ο ίδιος αλλά κι εμείς, τα παιδιά του, τα ειρωνικά σχόλια όλων αυτών που δε σέβονται μια τέτοια επιλογή;
Το σίγουρο είναι πως ο νοικοκυρός επιφυλάσσει πολλές, μα πάρα πολλές εκπλήξεις σε όλους μας!

O Δημήτρης Γιαγτζόγλου παρουσιάζει την εφαρμογή Auditale στα Παραπολιτικά 90,1

O Δημήτρης Γιαγτζόγλου παρουσιάζει την εφαρμογή Auditale στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «έχουμε νέα» 15/01/2016

 

 

 

Ντόνκι Φώτης, ο ανυπόμονος γαϊδαράκος

Συγγραφέας: Λένα Μερίκα
Αφήγηση: Πηνελόπη Σκαλκώτου
Μουσική: Jam2studio
Ηχητικά εφέ: freeSFX, Jam2studio
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Αναστασία Στούμπου
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 8λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Μπα; Και τι νομίζατε δηλαδή, ότι επειδή είμαι γαϊδαράκος, θα έχω και … γαϊδουρινή υπομονή; Ε, λοιπόν όχι, δεν είμαστε όλοι οι γάιδαροι ίδιοι, όπως κι εσείς οι άνθρωποι διαφέρετε μεταξύ σας. Εγώ προσωπικά δεν αντέχω τη ρουτίνα, μια ζωή να βολτάρω πάνω-κάτω στο ίδιο μονοπάτι φορτωμένος μπαγκάζια – όχι, εγώ είμαι γεννημένος ταξιδευτής! Ζω σ’ ένα πανέμορφο ελληνικό νησί, παραδεισένιο, με πλούσια βλάστηση, και, σαν τον … συνονόματό μου – εντάξει, σχεδόν συνονόματό μου – Δον Κιχώτη, βλέπω στην απέναντι πλαγιά να μου γνέφουν πάνοπλοι ιππότες με τις ασπίδες τους – εντάξει, πες τους και ανεμόμυλους αν θέλεις. Αλλάζει τίποτα; Εκείνο που σίγουρα δεν αλλάζει είναι η λαχτάρα μου να εξερευνήσω τον κόσμο. Τι λέτε, θα τα καταφέρω;

Morendo – Μαρία Κάλλας

Σενάριο: Όλγα Λασκαράτου
Σκηνοθεσία: Όλγα Λασκαράτου
Ηθοποιός: Εύα Κεχαγιά
Μουσική: Όλγα Λασκαράτου
Ηχητικά εφέ: Jam2studio
Εικονογράφηση εξώφυλλου: Πέτρος Παράσχης, Τάκης Σπυρόπουλος (φωτογραφία)
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 56λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Λίγο πριν το τέλος της ζωής της, η μεγάλη ντίβα είναι κλεισμένη στο διαμέρισμα της στο Παρίσι. Απομονωμένη κι εγκαταλελειμμένη από φίλους έχει την ψευδαίσθηση πως βρίσκεται στο καμαρίνι λίγο πριν από μία παράσταση.

Οι προσπάθειες της να προετοιμαστεί για μία ακόμη εμφάνιση την οδηγούν σε ένα ταξίδι αναμνήσεων. Στην αναβίωση όλων αυτών των φωτεινών χρόνων ρίχνουν τις σκιές τους η οικογένεια της κι ο έρωτας της.

Τα παιδικά χρόνια στην Αμερική, τα χρόνια της Αθήνας, τα χρυσά χρόνια στη Σκάλα του Μιλάνου και τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι είναι οι βασικοί σταθμοί της προσωπικής αλλά και της καλλιτεχνικής της ζωής.

Μέσα στο παραμιλητό της αναπολεί λόγια των μεγάλων της δασκάλων, στιγμές με ανθρώπους που συνεργάστηκε ταλαντευόμενη ανάμεσα στην προσπάθεια για προσωπική ευτυχία και στο μοναδικό της πάθος για την όπερα: την Τέχνη που υπηρέτησε πιστά σε όλη της τη ζωή.

*Morendo (=ιτ. «σβηστά») μουσική και ερμηνευτική οδηγία που σημαίνει ότι η μουσική πρέπει να σβήνει σταδιακά. Στην όπερα χρησιμοποιείται στις σκηνές θανάτου.

Το δέντρο το μονάχο

Συγγραφέας: Μαρία Παπαγιάννη
Εκδόσεις: Πατάκη
Αφήγηση: ‘Ελενα Δημητράκη
Μουσική: Jam2studio
Εικονογράφηση εξώφυλλου: Τάσος Μαντζαβίνος
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 4ώρες 38λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Μια σύγχρονη ιστορία σ’ ένα χωριό ασάλευτο πάνω στα βράχια, στη σκιά του βουνού, και πέρα μακριά το πέλαγος. Παλιά τον τόπο τον κατοικούσαν άνθρωποι που εξηγούσαν τα ανεξήγητα και προέβλεπαν τα μελλούμενα. Τώρα οι νεότεροι τα έχουν ξεχάσει, αλλά αγαπούν την απομόνωση του χωριού τους. Σε αυτή την κλειστή κοινωνία επιστρέφει η Βιολέτα, ηλικιωμένη γυναίκα πια, έπειτα από χρόνια απουσίας. Το σπίτι της, ό,τι απόμεινε, στην άκρη του χωριού. Καλύτερα, γιατί όλοι, γνωρίζοντας τη σκοτεινή της μοίρα, την αποφεύγουν. Κι όταν γίνει το ανεξήγητο, όταν εξαφανίζονται τα τάματα, τα ασημένια καράβια της εκκλησίας τους, οι υποψίες τη βαραίνουν. Ο Σίμος, ένα νέο παιδί μεγαλωμένο με τους θρύλους του τόπου του και τα παραμύθια των παλιών, θα είναι ο μόνος που θα πιστέψει στην αθωότητά της. Θα τολμήσει όμως να ξεχωρίσει, να τα βάλει με τους φίλους του που οργανώνουν ολόκληρη συνωμοσία για να αποκαλύψουν το αληθινό πρόσωπο της μάγισσας; Μέσα από τις αναμνήσεις των μεγαλύτερων και τις αποκαλύψεις των νεότερων ξετυλίγεται η ιστορία του χωριού και των ανθρώπων του. Ένας τόπος σκοτεινός και φωτεινός μαζί –γιατί όλοι έχουν το μερτικό τους στο πένθος και στη χαρά–, ένας τόπος που αναζητεί την αλήθεια του μέσα από δοξασίες, προκαταλήψεις, όνειρα κι οράματα, προδοσίες, πάθη και σκιές.
Βραβείο Λογοτεχνικού περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ
Κρατικό Βραβείο Εφηβικού – Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου.

“Χορεύουν οι ελέφαντες” μια καινούργια διαδρομή.

Το Auditale αγαπάει το βιβλίο και φυσικά αγαπάει τον περίπατο.
Στις 26/06 το dot2dot πραγματοποίησε την καινούργια διαδρομή “Χορεύουν οι ελέφαντες” στη Θεσσαλονίκη, με τη συγγραφέα Έρση Σωτηροπούλου να δίνει τροφή για συζητήσεις.

11694155_415299341991610_7962638769601830900_n

Η γυναίκα με τα χέρια από φως

Συγγραφέας: Λίλη Λαμπρέλλη
Εκδόσεις: Πατάκη
Αφήγηση: Λίλη Λαμπρέλλη
Μουσική: Jam2studio
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 1ώρα 3λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Εφτά παραμύθια σχέσης από την προφορική παράδοση

Εφτά παραμύθια για την ερωτική σχέση (για μεγάλους και μεγάλα παιδιά), ιδωμένα από τη μεριά της γυναίκας. Στον παγωμένο Βορρά, στην Κίνα, στην υποσαχάρια Αφρική, στην Αϊτή, στις όχθες του Γάγγη, στον ελληνόφωνο Καύκασο, οι παραμυθάδες του κόσμου αφηγούνται αυτές τις ιστορίες που μιλάνε για τη δύναμη του έρωτα. Όλες πηγάζουν από την προφορική παράδοση.

Για όσους αγάπησαν κι όσους θ’ αγαπήσουν, αναζητώντας το φως.

Το gazetta.gr παρουσιάζει την εφαρμογή μας στη σελίδα του.

Οι αναγνώστες του gazetta.gr γνωρίζουν την εφαρμογή Auditale, την πρώτη εφαρμογή αφηγηματικών βιβλίων στην Ελλάδα.

gazzetta-logo

Συνέντευξη στον Αθήνα 9,84

Η Νάντια Σκεπετάρη παρουσιάζει την εφαρμογή Auditale στην εκπομπή “Αθήνα Σήμερα” με τη Νόνη Καραγιάννη στον Αθήνα 9,84. 14/04/2015

Lean In – Βγείτε μπροστά. Γυναίκες, εργασία και θέληση για εργασία.

Συγγραφέας: Sheryl Sandberg
Μετάφραση: Τρισεύγενη Παπαϊωάνου
Εκδόσεις: Πατάκη
Αφήγηση: Νικολέτα Δάφνου
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 7ώρες 15λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Οι γυναίκες αποτελούν το 60% των αποφοίτων πανεπιστηµίου στην Ελλάδα (το αντίστοιχο ποσοστό στις Ηνωµένες Πολιτείες είναι 50%) αλλά παρ’ όλα αυτά, οι άντρες εξακολουθούν να κατέχουν τις περισσότερες ηγετικές θέσεις στις επιχειρήσεις και στη δηµόσια διοίκηση. Αυτό σηµαίνει ότι η φωνή των γυναικών δεν ακούγεται ακόµα εξίσου δυνατά στις αποφάσεις που επηρεάζουν περισσότερο τη ζωή µας. Στο Lean In, η Σέρυλ Σάντµπεργκ εξετάζει τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες έχουν µείνει πίσω όσον αφορά την κατάκτηση ηγετικών ρόλων, εξηγεί τις πρωταρχικές αιτίες και προτείνει αποτελεσµατικές λύσεις µε γνώµονα την κοινή λογική, που µπορούν να επιτρέψουν στις γυναίκες να αναπτύξουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Η Σάντµπεργκ είναι διευθύντρια επιχειρησιακών λειτουργιών του Facebook και κατατάσσεται από το περιοδικό Fortune στη Λίστα των 50 Ισχυρότερων Γυναικών στις Επιχειρήσεις και από το Time στα 100 άτοµα µε τη µεγαλύτερη επιρροή στον κόσµο. Το 2010, έδωσε µια συγκλονιστική οµιλία ΤΕD, όπου περιέγραφε πώς οι γυναίκες κάνουν άθελά τους πίσω στην καριέρα τους. Η οµιλία της, που έχει πλέον πάνω από δύο εκατοµµύρια προβολές στο ίντερνετ, ενθάρρυνε τις γυναίκες να «καθίσουν στο τραπέζι» (των συσκέψεων), να επιδιώξουν προκλήσεις, να πάρουν ρίσκα και να κυνηγήσουν δυναµικά τους στόχους τους.

Στο Lean In, η Σάντµπεργκ εµβαθύνει σ’ αυτά τα ζητήµατα, συνδυάζοντας προσωπικές ιστορίες, στατιστικά δεδοµένα και σοβαρή έρευνα για να διαλύσει τα σύννεφα της σύγχυσης και της µεροληψίας που περιβάλλουν τη ζωή και τις επιλογές των εργαζόµενων γυναικών.

Γραµµένο µε χιούµορ αλλά και µε σοφία, το βιβλίο της Σάντµπεργκ είναι ένα εµψυχωτικό κάλεσµα σε δράση και ένα σχέδιο για προσωπική ανάπτυξη. Το Lean In είναι βέβαιο ότι θα µεταθέσει τη συζήτηση από το τι δεν µπορούν στο τι µπορούν να κάνουν οι γυναίκες.

Πολιτική Απορρήτου Εφαρμογής Auditale

Ο Χρήστος Διακουμής (Ατομική Επιχείρηση)  ΑΦΜ: 037660845 (εφεξής “Εταιρεία”), που βρίσκεται στην Ελλάδα, επί της Ερμιόνης αρ. 12, Ίλιον, ΤΚ:13122 είναι ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής της εφαρμογής Auditale (εφεξής “Εφαρμογή”). Το παρόν έγγραφο αποκαλύπτει τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων για την iOS εφαρμογή Auditale (στο εξής “Εφαρμογή”). Με τη λήψη και τη χρήση της Εφαρμογής συμφωνείτε ρητά και ανεπιφύλακτα με τις πολιτικές και τις πρακτικές που αναφέρονται σε αυτό το έγγραφο.

 

Συλλογή πληροφοριών, χρήση και κοινή χρήση

Η Εταιρεία δεν συλλέγει δεδομένα πληροφοριών με τη λήψη και τη χρήση της Εφαρμογής, με εξαίρεση τις τεχνικές πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αιτήματα HTTP (όπως η διεύθυνση IP σας) Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΔΕΔΟΜΕΝΑ (όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών, αριθμούς τηλεφώνου, επαφές κ.λπ.).

 

Επιβολή του νόμου
Θα συνεργαστούμε με τις αρχές επιβολής του νόμου, τους διαδίκους ιδιωτών και άλλους που ζητούν πληροφορίες στο βαθμό που απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία. Θα συνεργαστούμε επίσης με τις αρμόδιες αρχές εάν υποψιαζόμαστε ότι οποιοσδήποτε από τους χρήστες μας έχει εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες..

 

Ενημερώσεις
Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μπορεί να αλλάζει από καιρό σε καιρό και όλες οι ενημερώσεις θα δημοσιεύονται σε αυτή τη σελίδα. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου θα ισχύσουν από την ανάρτηση αυτών των αλλαγών. Απαιτείται να ελέγχετε περιοδικά την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για οποιεσδήποτε αλλαγές. Με την πρόσβαση και τη χρήση της Εφαρμογής δηλώνετε τη συγκατάθεσή σας στις αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου μας.

 

Περισσότερες πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή Auditale, επισκεφτείτε: http://auditale.com

 

Επικοινωνία
Παρακαλείστε να επικοινωνείτε με το Auditale μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: info@auditale.com

Η μεταμόρφωση

Συγγραφέας: Φραντς Κάφκα
Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
Εκδόσεις: Πατάκη
Αφήγηση: Γιάννης Νταλιάνης
Μουσική: Jam2studio
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 2ώρες 20λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

“Τα βιβλία που έχουμε ανάγκη είναι εκείνα που πέφτουν σαν το τσεκούρι στην παγωμένη θάλασσα της ψυχής μας” έγραφε ο Κάφκα στον Όσκαρ Πόλλακ λίγα χρόνια πριν από τη συγγραφή της “Μεταμόρφωσης”, ενός έργου που ανήκει χωρίς αμφιβολία ακριβώς σ’ αυτή την κατηγορία βιβλίων. Η “Μεταμόρφωση” γράφτηκε το 1912 και κυκλοφόρησε το 1916 -ένα από τα λίγα έργα του Τσέχου συγγραφέα που εκδόθηκαν όσο εκείνος ζούσε.

Ο πυρήνας του μύθου της “Μεταμόρφωσης” είναι τόσο απλός όσο και ασύλληπτος: ο Γκρέγκορ Σάμσα, ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ξυπνάει ένα πρωί μεταμορφωμένος σε έντομο. Με αυτή τη βάση και μέσα από τα μάτια του ήρωα-εντόμου, ο Κάφκα στήνει μια καθαρά ρεαλιστική ιστορία, ένα απολύτως πιστευτά ψυχολογικό πείραμα, που υπογραμμίζεται από πλήθος οδυνηρά εύστοχων λεπτομερειών στην περιγραφή προσώπων και πραγμάτων. Αριστοτεχνικά ο Κάφκα όχι μόνο ξετυλίγει τις αγωνίες, τις ενοχές και την αλλοτρίωση του σύγχρονου ανθρώπου, αλλά φτάνει και να μεταφράσει αυτή την άχαρη και ανούσια ύπαρξη σε ύλη, σε σωματική υπόσταση.

Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

Παρουσιάση της εφαρμογής Auditale από τη σελίδα του TheToc.

Το TheToc παρουσιάζει την εφαρμογή Auditale και βιβλία που μιλάνε.

TheToc

Kατ-γατ-καραγάτ

Συγγραφέας: Φωτεινή Φραγκούλη
Εκδόσεις: Πατάκη
Αφήγηση: ‘Ελενα Δημητράκη
Μουσική: Jam2studio
Ηχητικά εφέ: freeSFX, Jam2studio
Εικονογράφηση εξώφυλλου: Φωτεινή Στεφανίδη
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 29λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Kατ-γατ-καραγάτ! Λέξεις μαγικές.
Μια φιλότεχνη γάτα, η Πουπέτα, κάθε βράδυ παρακολουθεί σαν κινηματογραφική ταινία τα όνειρα της κυρίας και επιστήθιας φίλης της. Η αγάπη και η αφοσίωση στη σχέση τους δίνουν στην ουρά της τη μαγική ιδιότητα να επεμβαίνει στα όνειρα και “κατ-γατ-καραγάτ!” να τα τροποποιεί, κάνοντας έτσι καλύτερο τον κόσμο.
Η ίδια, λοιπόν, η Πουπέτα, καταγράφει αυτή την πρωτοφανή εμπειρία της και μας παραδίδει, ως συγγραφέας πια, ένα κείμενο γεμάτο εκπλήξεις και στοχασμούς.
Κατ-γατ-καραγάτ, γιατί το θαύμα της αγάπης κάνει ακόμα και τις γάτες συγγραφείς!

Τα παραμύθια της μουσικής

Συγγραφέας: Λίλη Λαμπρέλλη
Εκδόσεις: Πατάκη
Αφήγηση: Λίλη Λαμπρέλλη
Μουσική: Jam2studio
Ηχητικά εφέ: Jam2studio
Εικονογράφηση εξώφυλλου: Σαμαρτζή Ίρις
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 32λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Πώς ήρθε στον κόσμο το πρώτο πνευστό, το πρώτο κρουστό, το πρώτο έγχορδο.

Τρία παραμύθια ένα βουνίσιο, ένα θαλασσινό κι ένα του μεγάλου δάσους μας δίνουν απάντηση. Τα δύο από αυτά είναι ιστορίες αγάπης. Το τρίτο, η ιστορία ενός τσακωμού. Όλα οδηγούν στο να πάρει ο άνθρωπος στα χέρια του το δώρο της μουσικής, που όποιος την ακούει “γεμίζει απ΄ τη γαλήνη του νερού που όλο κυλάει, την προσμονή του απρόσμενου που σίγουρα θα ΄ρθει, την απεραντοσύνη τ΄ ουρανού που ταξιδεύει”.

Εύα

Συγγραφέας: Έρση Σωτηροπούλου
Εκδόσεις: Πατάκη
Αφήγηση: Εύα Κεχαγιά
Μουσική: Jam2studio
Ηχητικά εφέ: Jam2studio
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 5ώρες 40λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Παραµονή Χριστουγέννων. Το ρεβεγιόν έχει τελειώσει. H Εύα γυρίζει στο σπίτι της έχοντας περάσει ένα µοναδικό, τρελό βράδυ. Ξαφνικά βρίσκεται σε µια περιοχή που δεν γνωρίζει. Καθώς επιστρέφει στη συµβατική, τακτοποιηµένη ζωή της, από το κλαµπ της “φτιαγµένης” διάθεσης κι ενός παθιασµένου φιλιού στην τουαλέτα, έξω στους έρηµους δρόµους, αντιλαµβάνεται έναν αθέατο κόσµο που παραµονεύει. Πίσω από τα γιορτινά φώτα κρύβεται µια άλλη Αθήνα, µια πόλη µέσα στην πόλη, που την έλκει σαν µια µαύρη τρύπα έτοιµη να την καταπιεί. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Η συνηθισµένη ζωή της καταρρέει, οι φιλίες της θρυµµατίζονται, οι σχέσεις της υπονοµεύονται.

Στην περιπλάνηση αυτή – µια περιπλάνηση στην πόλη και στον εαυτό της- την οδηγούν µια πόρνη µε αιχµηρό χιούµορ, ένας κλέφτης-φιλόσοφος που ερωτεύεται τα θύµατά του, ένας ηλικιωµένος µε µουσικές ευαισθησίες κι ένα κουτσό κορίτσι µε χρυσή καρδιά.

Γύρω τους ένας τραµπούκος βουλευτής και οι µπράβοι του, άντρες που φορούν κοντές φούστες και ψηλά τακούνια, µελαµψά κορίτσια µε έντονο µακιγιάζ κι ένας νεαρός συγγραφέας µε υπέροχα χείλη συµπληρώνουν τον φανταστικό στρόβιλο της ζωής.

Όταν ξηµερώσει και τελειώσουν όλα, η Εύα δεν θα έχει πια καµιά δικαιολογία για να παραµείνει άπρακτη, θα πρέπει να αντιµετωπίσει δραστικά το τίποτα που την περιβάλλει.

Σ’ αυτό το γαϊτανάκι των συναντήσεων, η Έρση Σωτηροπούλου, µε την αδυσώπητη ειρωνεία της και τον ιδιότυπο λυρισµό της, διασχίζει τους καθρέφτες του σύγχρονου κόσµου και σκηνοθετεί τις αβεβαιότητες της ανθρώπινης ύπαρξης.

Βραβείο Ιδρύματος Κώστα & Ελένης Ουράνη Ακαδημίας Αθηνών (2011)

Το ραδιόφωνο LimnosFM 100 παρουσιάζει την εφαρμογή Auditale.

Η Δέσποινα Βασιλειάδου παρουσιάζει στον Limnos FM 100 και την εκπομπή «Θέμα και Ανάθεμα» την εφαρμογή Auditale 19/01/2016.

fm100_

Το jenny.gr παρουσιάζει την εφαρμογή Auditale.

Η παρουσίαση της εφαρμογής Auditale στους αναγνώστες του jenny.gr.

jenny 

Ερωτηματολόγιο έρευνας στάσης καταναλωτών

Εάν θέλετε μπορείτε να συμπληρώσετε ένα απλό ερωτηματολόγιο, ώστε να κατευθύνετε το Auditale στη δημιουργία των επόμενων ηχογραφημένων βιβλίων.

Δείτε το ερωτηματολόγιο εδώ. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου γίνεται ανώνυμα.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Autidale, μπορείτε να στείλετε email στο: info@auditale.com

Η πιο παράξενη ιστορία του κόσμου

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Κ.
Εκδόσεις: Πατάκη
Αφήγηση: ‘Ελενα Δημητράκη
Μουσική: Jam2studio
Εικονογράφηση εξώφυλλου: Ηλένια Δουλαδίρη
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 46λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Πως μια πριγκίπισσα και ένα αγόρι γύρισαν τη γη σε μια νύχτα

Αν τύχει να περπατήσεις στην Οδό Λίμπεστράσσε, θα το προσπεράσεις χωρίς καν να το καταλάβεις. Κι όμως, το Μουσείο Παράξενης Ιστορίας είναι εκεί. Πίσω απ’ τις βαριές του πόρτες, πίνακες, αγάλματα και απομεινάρια παραμυθιών περιμένουν χρόνια τώρα να τα επισκεφτείς.
Τι συμβαίνει όμως τα βράδια, όταν τα φώτα σβήνουν; Πώς οι Ξεχασμένες Πριγκίπισσες έπεσαν σε κατάθλιψη και γιατί τα Πεφταστέρια απεργούν; Τι είναι οι Χαραμέλες και για ποιο λόγο σε κάλεσε εδώ ο Κύριος Πανταλόν; Τι κάνουν τα πορτρέτα των Απελπιστικά Σκανταλιάρικων Παιδιών όταν κανείς δεν έρχεται να τα δει; Και πώς εσύ θα καταφέρεις να πιστέψεις όλα αυτά τα απίστευτα;
Μια παράξενη ιστορία για το πώς να το σκάσεις απ’ το κάδρο σου και να γυρίσεις όλο τον κόσμο σε μια νύχτα, καβάλα σε ένα ξύλινο αλογάκι. Ένα παραμύθι για όσους δεν πιστεύουν πια στα παραμύθια.

Ο Τριγωνοψαρούλης

Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Εκδόσεις: Πατάκη
Αφήγηση: ‘Ελενα Δημητράκη
Μουσική: Jam2studio
Εικονογράφηση εξώφυλλου: Λήδα Βαρβαρούση
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 21λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Ο Τριγωνοψαρούλης είναι ένα ψάρι που δε μοιάζει με κανένα άλλο και στο σχολείο του βυθού οι συμμαθητές του τον κοροϊδεύουν. Όμως, όταν στον βυθό εμφανίζεται ένας μεγάλος κίνδυνος, η ιδιαιτερότητά του είναι αυτή που προσφέρει τη σωτηρία σε όλα τα ψάρια…
Ένας ύμνος στην αποδοχή του διαφορετικού!
Έχει τιμηθεί με Έπαινο από τον Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και έχει αναγραφεί στη λίστα του Documentation Centre of Books for Disabled Young People της ΙΒΒΥ.

Η Eλένη Δικαίου υποψήφια για το βραβείο Άντερσεν 2016!

Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου / συγγραφέας – εκπαιδευτικός

dikaiou2Όταν ρώτησα την συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ελένη Δικαίου στις 22 Ιανουαρίου 2013 για τη στήλη «Συγγραφέας ρωτά, συγγραφέας απαντά» στο thinkfree.gr

-Σε ποια κατάσταση είστε ευτυχισμένη αυτή της πραγματικότητας ή εκείνη όταν γράφετε;

Μου απάντησε:

Α, μα την αλήθεια δεν μπορώ να τις ξεχωρίσω αυτές τις  δυο. Είμαι ευτυχισμένη όταν
αγκαλιάζω τις δυο μικρούλες  του γιου μου, την Λυδία και την Ιφιγένεια, είμαι ευτυχισμένη όταν κάθομαι στο γραφείο μου, ανοίγω τον φορητό μου υπολογιστή και προσκαλώ για  καφεδάκι  ή μπισκότα και  πορτοκαλάδα ,  ανάλογα με την ηλικία που έχουν,   τους ήρωές μου. Νομίζω ότι όχι μόνο δεν είμαι ευτυχισμένη,  δεν μπορώ να υπάρξω καν, αν δεν υπάρχουν ταυτόχρονα αυτά τα δυο.

Και όταν της είπα:

Read more →

Πεταλουδόνειρα

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Κ.
Εκδόσεις: Πατάκη
Αφήγηση: ‘Ελενα Δημητράκη
Μουσική: Jam2studio
Ηχητικά εφέ: freeSFX, Jam2studio
Εικονογράφηση εξώφυλλου: Πέτρος Χριστούλιας
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 1ώρα 59λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Τι θα έκανες αν ξυπνούσες ένα πρωί και ανακάλυπτες ότι έχεις χάσει το μοναδικό σου ταλέντο; Και ότι στη θέση του έχεις πια ένα άλλο ταλέντο, τελείως άχρηστο; Οι Μάγιας πίστευαν πως τα πιο ζωντανά μας όνειρα τα φέρνουν πεταλούδες. Τι γίνεται όμως όταν μια πεταλούδα μπερδεύεται και μοιράζει πέντε όνειρα σε πέντε λάθος παραλήπτες σε πέντε διαφορετικά μέρη του κόσμου; Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, σε πέντε διαφορετικά σημεία του κόσμου, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν ένα μυστήριο που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Ο Πόλεμος στην Τροία

Συγγραφέας: Eλένη Δικαίου
Εκδόσεις: Πατάκη
Αφήγηση: ‘Ελενα Δημητράκη
Μουσική: Jam2studio
Ηχητικά εφέ: freeSFX, Jam2studio
Εικονογράφηση εξώφυλλου: Λουίζα Καραγεωργίου
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 22λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Η ιστορία της πεντάμορφης Ελένης, της βασίλισσας της Σπάρτης που την έκλεψε το βασιλόπουλο της Τροίας, ο Πάρης, ξεσηκώνοντας τους Έλληνες στην πιο μεγάλη εκστρατεία που είχε γίνει ως τα τότε για να τη φέρουν πίσω στον τόπο τους.

Ένα ταξίδι στο συναρπαστικό κόσμο της “Ιλιάδας” του Ομήρου και των μύθων που αναφέρονται στον Τρωικό Πόλεμο.

Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών

Συγγραφέας: Λίλη Λαμπρέλλη
Εκδόσεις: Πατάκη
Αφήγηση: Λίλη Λαμπρέλλη
Μουσική: Jam2studio
Παραγωγή: Auditale
Διάρκεια: 1ώρα 2λεπτά

Πατήστε Play παρακάτω για να ακούσετε το Ηχητικό Δείγμα:
Περιγραφή Βιβλίου

Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας που μερεύουν και δυναμώνουν. Προορίζονται για τους μικρούς και μεγάλους που ζουν ή θα ζήσουν ανατροπές – δηλαδή για τον καθένα μας. Με τον παραβολικό τους λόγο, προτείνουν τρόπους όχι μόνο για να ξεπεραστούν δυσκολίες λογιών λογιών, αλλά και για να γίνει το άλμα από την ανωριμότητα στην ωριμότητα, από την υποτέλεια στην ελευθερία, από τον φόβο στη γαλήνη – και, τελικά, στην αποδοχή της ζωής.

Παραμύθια παραμυθίας από την προφορική παράδοση που δίνουν απαντήσεις “εφ’ όλης της ύλης” κι όχι μόνο στα παιδιά – αλλά σε όλους όσοι νιώθουν την ανάγκη να μεγαλώσουν ψυχικά, να λύσουν κόμπους, να ανοιχτούν στη χαρά της κάθε καινούριας μέρας. Είναι παραμύθια που μιλάνε για αντοχή και εμπιστοσύνη. Ακόμα κι όταν δε συνδέονται με μεγάλες ανατροπές, μας συντροφεύουν σε νίκες ατομικές, μικρές κι αθόρυβες. Αν και, όπως λέει ο Ρίλκε, “ποιος μίλησε για νίκες, το παν είναι ν’ αντέξουμε”.

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος και ο Γιώργος Κακούσης παρουσιάζουν την εφαρμογή Auditale στον ΒΗΜΑ FM

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος και ο Γιώργος Κακούσης παρουσιάζουν την εφαρμογή Auditale στον ΒΗΜΑ FM και την εκπομπή «σεμνά και ταπεινά» 15/01/2016.

 

Η naftemporiki.gr παρουσιάζει την εφαρμογή μας στη σελίδα της.

Η παρουσίαση της εφαρμογής Auditale στους αναγνώστες της Ναυτεμπορικής.

naftemporiki